Dek- en gevelsystemen

Een betrouwbaar kasdeksysteem: de Excellent W-serie
Het Excellent W-serie kasdeksysteem is vernoemd naar de vorm van het rubberprofiel dat in de roede is verwerkt. Het systeem is zeer geschikt voor grote ruitmaten en is speciaal ontwikkeld voor ruiten van 1665 mm breed. Hiervoor geldt dan een onderbouw met een vakmaat van 5,00 meter en een kapmaat van 4,00 meter. Dit zorgt voor optimale lichtopbrengst.

Druk op de ruit evenredig verdeeld
De drukverdelende laag in het oplegvlak van de roede beheerst de speling tussen de roede en de ruit. Daardoor is de druk op de ruiten altijd evenredig verdeeld en is de kans op kapotte ruiten tijdens een storm nagenoeg uitgesloten. Zelfs bij gebruik van dekwassers treedt er onder normale omstandigheden geen breuk meer op, omdat het oppervlak geheel is uitgevlakt.

Kosten besparen
Het Excellent W-serie kasdeksysteem wordt als één passend geheel opgebouwd, waardoor het dek geen water doorlaat en de isolatiewaarde bijzonder hoog is. Door de dichtheid van het dek is er in de kas ook minder windgeluid. Bij de ontwikkeling van dit dek is uitgegaan van maximale energiebesparing, optimale veiligheid en minimaal of nagenoeg geen onderhoud en service. Ook niet op de lange termijn. Dat scheelt behoorlijk in de kosten.

Behalve aluminium dek- en gevelprofielen voor glas bieden wij ook:

  • Sandwichsystemen
  • SDP-gevel
  • Luchtingssytemen
    • zoals meerruits luchtramen (van 1-ruits tot 6-ruits)
    • enkel- en dubbelzijdig doorlopend luchtingssysteem
  • Insectengaassystemen in verschillende kwaliteiten
    • van zaksystemen tot het harmonicasysteem

Excellent-glastuinbouwsystemen

Een compleet aluminium dek- en gevelsysteem
Het Excellent-glastuinbouwsysteem is een aluminium dek- en gevelsysteem dat door onder andere Gakon is ontworpen. Excellent heeft al sinds jaren verschillende kasdeksystemen voor Venlo-kassen in haar programma. Elk systeem wordt constant onder de loep genomen, omdat het perfectioneren ervan nooit stopt. Welk kasdeksysteem het ook betreft, elk type moet altijd tegemoet komen aan de modernste inzichten op het gebied van licht, lucht en energie.

Kasdeksystemen voor elk type kas
Elke kas is verschillend. Daarom biedt Excellent een breed pakket aan kasdeksystemen voor Venlo-kassen aan, waarbij licht, lucht en energie een grote rol spelen. Het aluminium systeem wordt in samenwerking met andere producenten in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd.

Excellent en Nederlandse toppositie in glastuinbouw
Nederland is voorloper op het gebied van tuinbouwtechniek. Het Excellent-glastuinbouwsysteem, onder andere ontworpen door Gakon, heeft met haar systemen in belangrijke mate bijgedragen aan de toppositie van de Nederlandse glastuinbouw.

Curtain Wall aluminium gable system - Gakon Horticultural Projects - Turnkey kassenbouwprojecten

Vliesgevel

Elegantie in de kassenbouw
Een nieuwe ontwikkeling op het gebied van gevels is de Gakon-vliesgevel. Dit is een ontwerp met zijn oorsprong in de utiliteitsbouw met een toepassing voor de tuinbouw, waardoor de vliesgevel voor een scherpe prijs kan worden aangeboden. De vliesgevel is beschikbaar in 24 mm en 16 mm. Het aluminium en de afdekprofielen kunnen in elke RAL-kleur geleverd worden.

W3-dek - Gakon Horticultural Projects - Turnkey kassenbouwprojecten

W4-dek

Rubber in goot, roede en nok
Een warenhuis beschermt de teelt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals kou, warmte, wind en regen. Om deze bescherming te optimaliseren heeft Gakon samen met haar partners het kasdek, dat al was uitgerust met het reeds bewezen W-rubber in de dekroede, voorzien van rubber in de goot en in de nok. Hierdoor is er minder kans op ruitbreuk en wordt de natuurlijke ventilatie tot een minimum beperkt. Dit deksysteem voldoet aan de norm NEN3859 2012.

Cabriokassen

Uw kas als cabriolet : XLR-systeem
Dankzij de cabriokas, een kas met open dak, krijgen uw gewassen maximale beluchting. Voor velen is de cabriokas inmiddels een zeer passende uitvinding. Vooral op het gebied van de opkweek van bomen, buitenplanten en perkgoed is er grote interesse in een cabrioletsysteem.

Twee typen XLR-cabrioletsysteem
Bij het symmetrische XLR-cabrioletsysteem is het mogelijk om de beide dakhelften die op de goot scharnieren, te sturen en te openen tot een hoek van 85°, waardoor maximaal gelucht kan worden.

Met een asymmetrisch XLR-cabrioletsysteem heeft u de mogelijkheid te luchten tijdens neerslag. De beide dekhelften hebben de mogelijkheid om in een hoek van 17° geplaatst te worden. Hierdoor ontstaat er een overlap van de beide dekhelften en valt er geen neerslag in de kas. De dekhelften worden windrichtingafhankelijk gestuurd.

Cabriokassen