Zonnepanelen op uw kas

Particulieren en bedrijven worden zich steeds bewuster van de zon als energiebron, want deze zal altijd blijven schijnen. Voor bedrijven in de tuinbouw biedt Gakon de oplossing voor het opwekken van bruikbare energie uit de kracht van de zon. Gakon heeft namelijk een deksysteem ontwikkeld waarin een zonnepaneel geïntegreerd kan worden. De ontwikkelingen zijn inmiddels zo ver gevorderd, dat de techniek op grote schaal toegankelijk is voor een brede doelgroep. Deze zonnepanelen zijn te integreren in het glasdek van nieuwbouwprojecten.

De ontwikkeling op het gebied van zonnepanelen vordert gestaag, want sinds kort heeft Gakon de beschikking over gelamineerde zonnepanelen. Dit zijn extreem dunne zonnepanelen die bestaan uit twee lagen helder glas. Deze kunnen met een dikte van ca. vier millimeter eenvoudig geplaatst worden in het Gakon Solar aluminium deksysteem. De voordelen zijn groot: het is eenvoudig te monteren, de levensduur is zeer lang vanwege de twee lagen glas die de zonnecellen beschermd en de energieopbrengst is groot.

Hoe werken Gakon-zonnepanelen?

Wij bieden u een systeem waarin de PV-cellen zijn geïntegreerd tussen 2 lagen glas. In de praktijk worden vaak de gebieden boven de werk- en opslagruimten benut. Door middel van modules worden de afzonderlijke glasdelen met pv-cellen parallel geschakeld. Een centrale ontvangstinstallatie zet de ontvangen energie om in de juiste spanning, zodat deze kan worden terug geleverd aan het net of weer gebruikt kan worden. Gakon heeft de oplossing om de combinatie van energie en gewas te optimaliseren.

Gevelzonnepanelen

Montage van PV zonnepanelen in een of meerdere gevels biedt groene energie met meer rendement. Het verschil zit bij deze toepassing in het moment van terug leveren naar het net. Door de verticale plaatsing is de optimale energieproductie later op de dag dan bij reguliere zonnepanelen. Dit heeft tot gevolg dat er minder concurrentie is, dus een hogere prijs per kWh.

Drijvende zonnepanelen

Zonnepanelen op drijvende vlotters worden geplaatst in waterbassins. Dit biedt diverse voordelen zoals een hogere opbrengst, omdat de panelen beter werken als ze gekoeld worden. Daarnaast wordt het anders nutteloze wateroppervlak van een bassin bij deze toepassing gebruikt voor de productie van duurzame energie.

Solar Carports

Naast zonnepanelen op of rondom de kas, zijn er ook andere mogelijkheden om zonne-energie te benutten. De verwachting is dat parkeerterreinen in de toekomst duurzame energiecentrales worden. Dit omdat er op overkappingen over het parkeerterrein zonnepanelen geplaatst worden. Zo staat de auto in de schaduw en wordt er tegelijkertijd energie opgewekt.

Zonneweides

Bij zonneweides wordt er dubbel gebruik gemaakt van kostbare landbouwgrond. Een stalen framewerk met een grote overspanningen biedt plaatst aan vele zonnepanelen, terwijl het vee kan
blijven door grazen op hetzelfde stuk grond.

Solarkassen