Solarprojecten

Haal meer uit de zon: zonnepanelen op uw kas
De zon zal altijd blijven schijnen. Daarom heeft Gakon een deksysteem ontwikkeld waarin een zonnepaneel geïntegreerd kan worden. We plaatsen de zonnepanelen in nieuwbouwprojecten, maar ook op uw bestaande kas. Particulieren en bedrijven worden zich steeds bewuster van de zon als energiebron. De ontwikkelingen zijn inmiddels zo ver gevorderd, dat de techniek op grote schaal toegankelijk is voor een brede doelgroep. Voor bedrijven in de tuinbouw biedt Gakon de oplossing voor het opwekken van bruikbare energie uit de kracht van de zon.

Hoe werken Gakon-zonnepanelen?
Wij bieden u een systeem waarin de PV-cellen zijn geïntegreerd tussen 2 lagen glas. We integreren het systeem in het glasdek, zodat er nog steeds een behoorlijke hoeveelheid licht in de kas komt. In de praktijk worden vaak de gebieden boven de werk- en opslagruimten benut. Door middel van modules worden de afzonderlijke glasdelen met pv-cellen parallel geschakeld. Een centrale ontvangstinstallatie zet de ontvangen energie om in de juiste spanning, zodat deze kan worden teruggeleverd aan het net of weer gebruikt kan worden.

Gakon heeft de oplossing om de combinatie van energie en gewas te optimaliseren. Wij stellen het gehele plan voor u op, inclusief opbrengsten, kosten en een rentabiliteitsberekening.

Solarkassen