Groeilicht tuinbouw

Steeds meer glastuinbouw bedrijven kiezen voor groeilicht in hun bedrijf. Telers en kwekers willen hun opbrengst aan gewas elk jaar maximaliseren. Groeilicht stelt ze in staat om het maximale rendement te verkrijgen en/of het gehele jaar te kunnen produceren. Het licht dat zomers in de kas komt, is immers vele malen hoger dan in de winter. Wil men ook gedurende de donkere maanden voldoende product en kwaliteit verkrijgen, dan is groeilicht de oplossing.

Bij groeilicht wordt er kunstmatig licht toegepast voor de groei van planten. Het is aanvullend op het natuurlijke licht, waardoor de planten langer kunnen assimileren. Vooral in de wintermaanden geeft groeilicht een betere kwaliteit zowel bij groenten als siergewassen.

Fotosynthese

Groeilicht stimuleert de fotosynthese, waardoor assimilaten beschikbaar komen voor de groei en bijbehorende ontwikkeling van het gewas. Fotosynthese wordt gestuurd door de hoeveelheid beschikbaar groeilicht, groei wordt met name gestuurd door lichtkwaliteit en optimale temperatuur. Bij investeren in groeilicht moet dus niet alleen gelet worden op de hoeveelheid toegevoegd groeilicht maar ook op de kwaliteit van het licht en temperatuur invloeden op het gewas.

SPECIALISATIE

Met onze klant specifieke groeilicht oplossingen creëren we de optimale balans tussen lichtintensiteit, energieverbruik en gewasgroei, met als resultaat het hoogst mogelijke rendement per m². Bij Gakon zijn wij gespecialiseerd in LED-belichting, HPS-belichting en hybride licht systemen.

LED-BELICHTING

LED-belichting biedt veel voordelen, zoals hogere opbrengsten, vroegere bloei, snellere wortelgroei/kieming en een betere controle op de plantgroei. Ook is er bij LED-belichting sprake van een langere levensduur en een lager energieverbruik. Dit biedt voor de glastuinbouw ongekende perspectieven.

HPS-BELICHTING

Naast LED-belichting levert Gakon ook HPS-belichting. Het grote voordeel van HPS-lampen is dat ze niet alleen licht, maar ook een bepaalde hoeveelheid warmte leveren. Dit bevordert de groei, en afhankelijk van het gewas, knop en vruchtvorming. Hierdoor biedt ook HPS-belichting grote mogelijkheden in de tuinbouw.

HYBRIDE SYSTEEM

U kunt natuurlijk ook de voordelen van beide typen benutten met een hybride systeem. Hierbij combineren wij LED en HPS in één installatie. Graag adviseren wij u wat voor u de beste oplossing kan zijn. Uw eisen en wensen zijn altijd ons uitgangspunt. Zo kunnen wij bij Gakon de best mogelijke groeilicht oplossing garanderen voor uw unieke situatie.

Bij Gakon zijn wij altijd op de hoogte van de laatste nieuwe ontwikkelingen op het gebied van technologie en de laatste nieuwe types en armaturen, om een zo actueel mogelijke belichting oplossing te kunnen bieden.