ROB BEKKERING (VAN DER VALK HORTI SYSTEMS) MET ZIJN VISIE OP DE OVERNAME

De overname van Gakon Horticultural Projects door Netafim is niet onopgemerkt gebleven in de tuinbouwwereld. Ook voor de partners van Gakon brengt deze verandering een nieuw toekomstperspectief met zich mee. Wij vroegen Rob Bekkering, Commercial Manager bij Van der Valk Horti Systems, over zijn mening en visie op de overname.

Rob Bekkering is nu bijna 6 jaar werkzaam voor Van der Valk Horti Systems, waarvan de laatste anderhalf jaar als Commercial Manager. In deze periode heeft hij veelvuldig samengewerkt met Gakon, waar hij heel tevreden over is. ‘’De samenwerking tussen Van der Valk en Gakon verloopt hartstikke goed. Ik werk vooral veel samen met Rob van den Ende (Manager Screen Systems bij Gakon). Rob is een fijne vent, hij heeft veel kennis. Dat maakt het prettig samenwerken met iemand.’’ Naast de samenwerking op projectbasis, hebben Gakon en Van der Valk de afgelopen jaren ook samengewerkt op het gebied van productinnovatie. Deze producten bevinden zich in de afrondende fase en hier zal binnenkort meer over bekend worden.

De overname kwam net als voor velen ook voor Rob als een verrassing. ‘’Natuurlijk waren we verrast toen we hoorden van de overname, maar wij zien het zeker als een versterking van beide bedrijven,’’ vertelt Rob. ‘’Ik zie het als een strategische zet. Het is een hele sterke invulling om Gakon haar kennis toe te voegen aan de organisatie van Netafim en andersom. Projecten worden groter, dus je moet met die groei mee. Dan denk ik dat dit soort stappen heel zinvol zijn. Je maakt je klaar voor de toekomst op deze manier.’’

De relatie tussen Gakon en Van der Valk gaat al veel verder terug. In 1967 besloten toenmalig Gakon eigenaar Bert Gardien en Van der Valk eigenaar Hans van der Valk te gaan samenwerken. De samenwerking is tot stand gekomen omdat Van der Valk kwaliteit materiaal en maatwerk leverde. Dit was voor Gardien weer heel belangrijk omdat hij op zijn leverancier kon vertrouwen. Gakon en Van der Valk was daarom vanaf het begin een perfecte match.

De toekomst ziet Rob met veel ambitie tegemoet. ‘’Met Netafim hebben wij al vaker samengewerkt, want wij hebben op verschillende projecten het luchtmechaniek geleverd. En wij zijn natuurlijk hartstikke tevreden met de samenwerking met Gakon. Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij bij kunnen dragen aan de groei die beide bedrijven gaan realiseren.’’