Minuteman High School heeft Gakon-kassen een jaar in gebruik

Op 20 februari 2020 overhandigde Gakon de sleutels aan Minuteman High School, voor de opening van twee kassen. Deze kassen zijn gebouwd om leerlingen van de Minuteman High School alles te leren over het kweken in een kas. Een jaar later gingen we terug om te kijken hoe het gebruik bevalt.

‘‘Een jaar na dato wordt er met veel plezier in de kas gewerkt’’, aldus Peter Kelleher. Peter is de docent die in de kas de leerlingen alle kneepjes van het vak bijleert. De kassen zijn gebouwd met alle systemen die van toepassing zijn op grootschalige commerciële kassen. Zo zijn de kassen volledig geïntegreerd met irrigatie systemen, middels druppellaars, en ook eb,- en vloed bevloeiing op verrolbare kweektafels. Daarnaast beschikken de kassen over Full LED belichting systemen, fijn mist systemen en wordt alles gemonitord en aangestuurd (ook op afstand) door Priva sensoren en computers.

Dat Minuteman High School zijn leerlingen ook wegwijs wil maken binnen de tuinbouw, is niet verrassend. Zo is de school die in het hart van Lexington, Massachusetts, net ten westen van Boston ligt een bekroonde openbare middelbare school. Bij Minuteman High School doorloopt een leerling binnen vier jaar zijn of haar middelbare school.

Bij Gakon zijn wij trots op het feit dat wij een zeer essentiële bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van tuinbouwtalenten in Noord-Amerika. Wie weet treffen we enkele van deze leerlingen over een aantal jaar wel binnen de sector!