Gakon helpt bij de oplossing voor schoon water in Egypte!

Om te helpen bij de oplossing voor schoon water in Egypte, sloot Gakon zich aan bij een rioolwaterzuiveringsproject dat in aanbouw is in Egypte. Het project wordt uitgevoerd ten oosten van het Suezkanaal. Het project omvat de behandeling van afvalwater en landbouwafvalwater uit het rioolstelsel Bahr El-Baqar. Om het watertekort in de Sinaï-regio op te vangen, zal het gezuiverde water worden teruggevoerd naar het El-Salam-kanaal en dienen voor de irrigatie van landbouwgrond op het Sinaï-schiereiland.

Bij de verschillende zuiveringsprocessen op de afvalwaterzuiveringsinstallatie komen enorme hoeveelheden slib vrij. Dit slib wordt gedroogd met de technologie van HUBER die zonne-energie gebruikt voor het drogen om de massa en het volume van het slib te verminderen.

Als trotse partner van de joint venture zal Gakon voor dit project 16 kassen ontwerpen en bouwen met een oppervlakte van 9200 m² per kas. Door dit te doen, creëert Gakon de perfecte omstandigheden voor de technologie van HUBER om het slib te drogen en de massa en het volume van het slib te verminderen. Gakon is erg trots om deel uit te maken van de grootste zuiveringsinstallatie ter wereld!

Als partner van de joint venture zal HUBER ook de complete volautomatisch werkende slibaanvoer- en toevoerunit met schuifvloersysteem en HUBER Schroeftransporteur Ro8 T units leveren. Verder levert HUBER de elektrische aansturing van de complete zonnedrooginstallatie en natuurlijk de complete gedetailleerde procestechniek.