Dirk Zevenbergen loopt de marathon van Curaçao!

Op zondag 24 november heeft Dirk Zevenbergen, Chef Productie/hoofd BHV van Gakon, de marathon van Curaçao gelopen. De marathon was maar liefst 42 kilometer en 195 meter lang, in een gemiddelde buitentemperatuur van 30 graden. Een ongelofelijke prestatie dus!

Om 03:30 werd er in het donker begonnen met lopen, vooral vanwege de temperatuur. Op dat moment was het namelijk nog maar 28 graden buiten. Wel stond er geen wind, wat toch wel voor lastige omstandigheden zorgde. De marathon bestond uit twee rondes van ieder 21,1 kilometer lang, waarbij De Koningin Julianabrug het zwaarste obstakel vormde, met een hoogte van 58,5 meter. Om de lopers te ondersteunen, waren er 19 drinkposten aanwezig, die absoluut geen overbodige luxe waren.

Dirk Zevenbergen: ‘’Ik heb in mijn leven nu al 7 marathons gelopen, maar dit was de zwaarste ooit. Na ongeveer 30 kilometer kreeg ik het zwaar, mede omdat de zon opkwam. Ook liep de temperatuur heel snel op naar 31 graden. Maar op karakter ben ik die laatste 12 kilometer door blijven lopen, waarbij ik onderweg ook nog veel foto’s heb kunnen maken. Het was me het dubbel en dwars waard want deze marathon loop je tenslotte niet ieder jaar. Deze medaille zal daarom ook een speciaal plekje krijgen in huis.’’