Een bewezen partner in de glastuinbouw

Gakon is een internationaal kassenbouwbedrijf die glastuinbouwprojecten ontwikkelt, produceert en bouwt. Dit doet Gakon door gebruik te maken van de staal- en aluminiumproductie uit eigen fabriek in Nederland. Sinds 1950 is Gakon een innovatieve kassenbouwer van internationale kassenbouwprojecten met een schat aan ervaring in turnkey projecten, verkoop en installatie van kassen en duurzame installaties voor de tuinbouw. Een onmisbare partner voor kwekers en investeerders.

Gakon uit Wateringen is een internationaal opererend, vooraanstaand kassenbouwbedrijf, met een team van circa 85 medewerkers. Wij ontwikkelen, produceren en bouwen in eigen beheer complete kassen die worden gekenmerkt door een hoog innovatieniveau. Deze innovatie heeft zich vertaald in de bouw van de eerste drijvende kas ter wereld en de bouw van de energieproducerende ZonWindKas. Gakon heeft ruim 69 jaar ervaring in de verkoop en installatie van kassen, verwarmingsinstallaties, scherming en turnkey projecten. We hebben in al deze jaren bewezen een onmisbare partner te zijn voor de kweker.

Team Gakon - Gakon Horticultural Projects - Turnkey kassenbouwprojecten

Ontwikkelingen binnen Gakon

Niet alleen de producten van Gakon zijn de afgelopen zestig jaar vernieuwd, ook in het bedrijf zelf vonden veranderingen plaats. Zo verhuisden we eind 2007 naar de nieuwe productielocatie in industriegebied Wateringse Veld. Gakon is ondertussen al 69 jaar actief in de glastuinbouw. Natuurlijk is er in al die jaren enorm veel veranderd en vernieuwd, maar veel blijft overeind. Enthousiast, gedreven en met een neus voor de vraag in de markt blijven we vernieuwen!

Innovatief sinds 1950

Onze kernwaarden

Het volledige team bij Gakon Horticultural Projects hecht veel waarde aan de volgende karaktereigenschappen en past deze tevens toe in de algehele bedrijfsvoering.

 • OPLOSSEND VERMOGEN
  creatief – innovatief – meedenken
 • PROACTIEVE HOUDING
  doen – vooruitdenken – initiatief nemen
 • RESULTAATGERICHTHEID
  rendement – betrouwbaar – verantwoordelijk
 • SAMENWERKING
  loyaal – respectvol – vertrouwen
 • KWALITEIT
  foutloos – duurzaam – kennis

Visie & missie

We leven in een wereld waarin de bevolkingsgroei doorgaat en waar de levensstandaard, het voedsel en de voedselveiligheid belangrijke kwesties zijn. Gakon Horticultural Projects wil herkend en erkend worden als de partij die in haar klantsectoren kwalitatieve, innovatieve en duurzame totaaloplossingen levert op het gebied van tuinbouwprojecten. Dit zodat de afnemers zich kunnen richten op hun kernactiviteiten.

Gakon in beeld